Hvad er et CMS-system?

Begrebet CMS dækker over "Content Management System". Oversat til dansk betyder det "indholdsstyring og vedligeholdelsessystem". Det er med andre ord et system, som kan styre og vise ens hjemmeside og dens indhold.

Hvad er et CMS?

Et CMS er et webprogram, som kører på en webserver. Det bruges til at udgive og styre virksomhedens hjemmeside med. Dette er fx ens tekster, billeder, menu, nyhedsbreve, nyheder, SEO og video.

Det hele styres fra en standard internetbrowser, hvor som helst fra i verden. Tekster styres i en online teksteditor, på samme måde som man skriver i Word.

Der findes rigtig mange CMS-systemer, men enkelte er markant bedre end andre (fx Joomla). Her tænkes specielt på, hvor fleksible de er, og derved hvor forskellige hjemmesider det egner sig til.

Hvordan virker et CMS?

I et CMS er indholdet adskilt fra præsentationen. Man kan derfor skifte designet/templaten ud med et helt andet, så ofte man vil, uden at hjemmesidens indhold og tekster bliver berørt. Så lever din hjemmeside langt længere, men ser altid moderne ud.

Denne opdeling betyder også, at man nemt kan opdatere sit CMS, da det ikke har indflydelse på hverken design/præsentationen, eller jeres indhold og tekster

Hvordan tilpasses et CMS?

Et godt CMS (som fx Joomla) kan tilpasses præcist til ens konkrete behov. Det sker både ved konfigurationen og ved at installere udvidelser og derved udvide systemets funktionalitet. Udvidelser er fx styring af rettigheder, profilsystem, forum, sitemap, webshop, nyhedsbreve samt selve hjemmesidens sprog og design/template.

Toolmaster.dk har til speciale at sammensætte, tilpasse og udvide open source CMS-systemer til netop jeres behov. Og findes en ønsket funktion ikke allerede, så kan vi med vores dybdegående kendskab til systemet implementere den.

Se en liste over eksempler på allerede eksisterende funktionalitetsudvidelser.

Hvorfor bruge et CMS (fordelene)?

Der er så mange fordele ved at bruge et CMS til sin hjemmeside, at alle har brug for et:

  • Én eller flere kan redigere indholdet via et grafisk interface fra et vilkårligt sted ved hjælp af en almindelig internetbrowser (fx Internet Explorer).
  • Man behøver ikke at have programmeringserfaring, da indholdet er adskilt fra præsentationen.
  • Du fremtidssikrer din webløsning. Design og placering af indhold kan blot justeres for at få en ny hjemmeside.
  • Automatiseret kvalitetssikring, der sikrer ensartet flotte sider samt gør det lettere at blive fundet via søgemaskiner.
  • Systemet kan tilpasses til præcis jeres behov, og det kan skaleres og funktionalitetsudvides i takt med jeres virksomhed og behov.
  • Alt data gemmes i en database, hvorved man let kan søge i det samt tage backups.
  • Mindre eller intet behov for support, når hjemmesiden er sat op.

Har jeg brug for et CMS-system

Ja! Alle har brug for et godt CMS, om man så er begynder eller ekspert i web. Dette skyldes, at et CMS altid kan spare én meget tid, når der arbejdes med indhold, sikre ensartet udseende for indholdssiderne, spare implementeringstid, imens man samtidig får tekniske funktioner med (fx en kontaktform).

CMS-system eller blog-system

Der er kæmpe forskel på et CMS (fx Joomla) og et blog-system (fx WordPress), men der er også et stort overlap, som skaber forvirringen. Mange tror fejlagtigt, at WordPress er et CMS i fuld forstand.

De har primært det tilfælles, at begge kan bruges som blog-system. Men et CMS er i modsætning til et blog-system et langt større system, der er mere skalerbart og professionelt. Et CMS er også designet til større hjemmesider med langt flere og større funktioner og udvidelsesmuligheder.

Fx kan blog-systemet WordPress betragtes som en light-udgave af de fleste CMS-systemer. WordPress kan være godt til simple private hjemmesider, der ikke forventer at skulle bruge avancerede funktioner i fremtiden. Men når udgiften og vedligeholdelsen er den samme – hvorfor så ikke vælge et CMS (som fx Joomla), der er en bedre og mere professionel CMS løsning?

Hvilket CMS-system er bedst?

Der findes på verdensplan adskillelige tusinder CMS-systemer. De kommer i alle størrelser, evner og priser. De er derfor langt fra alle nævneværdige. Dette gør beslutningen om det rigtige CMS fra starten endnu vigtigere.

Overordnet set er der tre valgmuligheder ved valg af CMS; Enten at bruge et open source CMS, købe CMS, eller et CMS udviklet af et bureau, som kun få bruger. De har fordele og ulemper:

 Open source CMSKøbe CMSBureau udviklet CMS
Licenser Gratis Skal købes Skal ofte købes
Udvidelser Adskillelige tusinder En del, mest de vigtigste
Leverandør Frit valg Låst Låst
Basisfunktioner Mange Mellem-Mange
Fremtidssikkerhed Stor Stor Lille
Udviklingspriser Altid lav Altid stor Lav til start, herefter mellem
CMS ansvar Alle i hele verden Licensudbyderen Bureauet/licensudbyderen

* Det bedste er markeret med grøn

Som det fremgår, er der tydelige fordele ved at vælge et open source CMS. Der er rigtig mange at vælge mellem (over 800), og det er en vigtig beslutning. Toolmaster.dk har i over 10 år specialiseret sig i open source CMS-systemer.

Når det kommer til valg af open source CMS, er Joomla dog det bedste af flere grunde. De vigtigste er skaleringsmuligheder, lethed ved styring, implementeringspris, vedligeholdelse og udvidelsesmuligheder.

Af disse grunde, har Toolmaster.dk igennem mange år tilbudt opsætning af Joomla CMS.

Udskriv Email

Åbningstider

Ring på telefon 2623 5224 inden for følgende tidsrum:

Mandag-Fredag: 09.00 til 16.00
Weekend: Lukket

Eller skriv os en e-mail på: 
info@toolmaster.dk

Om Toolmaster.dk

Toolmaster.dk er et Full-Service Joomla CMS webbureau med over 18 års erfaring.
Vi ligger i København. Vi blev etableret i 2004 og har arbejdet med Joomla CMS fra starten.
Vi tilbyder stort set alt inden for webløsninger, webshops og online markedsføring.

Vi støtter

Sponsor af den årlige danske
Er også med i selve bestyrelsen.